Select Service Partner (SSP) driver flere serveringssteder, kiosker og lounger på Oslo Lufthavn. Ved en av disse fikk en ansatt i fjor påvist lungetuberkulose.

- Det er ingen pågående smittefare, verken for reisende eller øvrige ansatte på flyplassen, sier kommuneoverlege i Ullensaker kommune, Lars Meyer-Myklestad i en pressemelding.

LES OGSÅ: Tuberkulose i Ullersmo fengsel

KARTLAGT

Han presiserer at det aldri har vært noen smittefare for de reisende før den syke ble innlagt på sykehus.

- Da den ansatte ble innlagt i oktober 2016 ble kommunehelsetjenesten kontaktet umiddelbart. Kommuneoverlegen har gjennomført en miljøundersøkelse og kartlagt arbeidsplassen og kolleger som kan ha blitt utsatt for smitte. Disse følges opp rutinemessig med kontrollprøver, heter det.

Alle ansatte er informert

Siden sykdommen ble oppdaget har de ansatte blitt informert fortløpende. Alle ansatte ved det aktuelle spisestedet har også blitt testet med blodprøve for å være helt sikre på et eventuelt omfang.

- De som tester positivt er friske og ikke smitteførende og kan leve et normalt liv. De vil bli henvist til lungespesialist og få tilbud om forebyggende behandling, og de blir alltid friske, presiserer kommuneoverlegen.

- Tuberkulose smitter ved dråpesmitte ved å være svært nær og sammen med en syk person i mer enn åtte timer. Men smitte kan likevel forekomme ved samvær i kortere tid eller gjentatt over flere dager, forklarer Meyer-Myklestad.

Tett oppfølging

SSP ser alvorlig på situasjonen.

- Det har vært viktig for oss å teste om noen ansatte kan ha blitt smittet, sier adm. direktør Morten Solberg Nilsen.

Han betegner dialogen med kommuneoverlegen og øvrige helsemyndigheter som god og mener man har gitt riktig og nødvendig bistand til de ansatte.

- Det viktigste er at de ansatte får en god oppfølging fra oss og helsemyndighetene. Vi har forsikret oss om at de følges korrekt opp og at ingen reisende eller andre som jobber på Oslo Lufthavn løper noen risiko, påpeker Solberg Nilsen.

Han presiserer at SSP følger alle forskrifter med tanke på smittevern og at dette blir fulgt opp på alle restauranter SSP har ansvaret for.

- Vi har ingen grunn til å tro at dette har skjedd på andre restauranter, men vi har sendt ut informasjon til alle lokale ledere på samtlige spisesteder og informert om hendelsen. I dette tilfellet fungerte de interne systemene våre, og det er en viktig og god bekreftelse, sier Solberg Nilsen.

Også øvrige operatører på Oslo Lufthavn har fått informasjon ved hjelp fra blant annet

Avinor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.