Utbedringen omfatter blant annet bygging av 650 meter tunnel gjennom Byrudberget mens vegen på begge sider skal utvides og rettes ut.

– Vi planla opprinnelig å dele prosjektet i to med første oppstart i år. Nå har vi funnet det best å slå samme dette til ett prosjekt, forteller byggeleder Anders Aamodt i Statens vegvesen. – Vi har foretatt avskoging og startet med støytiltakene. Vi planlegger å sende prosjektet ut på anbud før jul. Hovedarbeidene vil starte til våren. sier han. Utbedringene skal være ferdige sommeren 2020.

Prosjektet er beregnet å koste 253 millioner kroner, pluss ti millioner kroner til miljøtiltak i Feiring fordi man regner med økt trafikk når utbedringene er ferdige.

Prosjektet skal bompengefinansieres, men bomavgiften skal kun kreves via den bommen som allerede er satt opp på Toten-sida.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.