Vindens herjinger over Øvre Romerike fredag har ført til at tusenvis av husstander er strømløse fredag kveld.

Ved 20-tiden fredag kveld var status for antall strømløse følgende:

  • Ullensaker: 2395 strømløse kunder
  • Eidsvoll: 1281 strømløse kunder
  • Hurdal: 918 strømløse kunder
  • Nannestad: 645 strømløse kunder

– Dette er helt kolossalt. Vi må tilbake til stormen Dagmar i 2011 for å finne en lignende situasjon, sier Morten Schau i Hafslund til EUB.

Kan bli Mange dager uten strøm

Schau opplyser at de jobber på spreng med å rette skadene, men at det er vanskelige arbeidsforhold og at veltede trær og stolper har ført til store skader som tar tid å rette.

– Jeg frykter at de siste kundene ikke får strømmen tilbake før neste uke, sier Schau.

Han forteller at de fredag kveld har over 100 mann ute i felten for å finne og rette feil og skader, i tillegg til 30 mann inne på sentralen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.