Der sto de, de røde og blå fra Eidsvoll videregående skole, mens bilene tutet i ett sett. Ikke fordi at de mente russen skulle fjerne seg, men fordi det ble holdt opp en stor plakat – «En tut en skål», med svart skrift på gul bakgrunn.

UTEN ALKOHOL

Og bilistene tutet – mange flere ganger. Fra små biler med spede tuter, digre biler med tåkelur i fronten til bussjåfører med forsiktig trykk på tuta. Til og med EUBs utsendte tutet, stoppet og tok en gravalvorlig tur opp i rundkjøringa.

– Jeg er fra politiet, fortalte jeg.

– Hæ? svarte gjengen.

Et langt sekund senere: «Nei da, jeg er journalist i EUB».

Latter – og så: « Da blir det en knute til, da! Hederlig omtale i media gir en knute i russelua».

Den ene av de andre knutene, var plakaten, tuting og rundkjøring.

– Hva med den siste og tredje knuten?

– Grilling av pølser i ei rundkjøring. Vi har med oss engangsgrill.

Det er å bemerke at elevene hadde to fritimer, og at de skålte i alkoholfritt – og at de gledet seg til full russefeiring og gruet seg til eksamen etter 17. mai.

LES OGSÅ: Russen gir bort tusenvis av kroner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.