Det startet med flaggheising av representanter for HV og fortsatte med frokost for alle i kommunestyresalen.

Ann-Helen Dybwad holdt et foredrag om Sør-Sudan og FN-styrkens bidrag for fred i en urolig og lite kjent del av verden for de fleste.

Vidar Engen som har god kjennskap til forskjellige krigsoperasjoner under andre verdenskrig, snakket om de alliertes våpen- og utstyrsslipp under krigen, med fokus på lokale slipp.

Her hadde Engen også stor kunnskap om lokale operasjoner og enkeltpersoner som bidro. Birger Bålsrud supplerte Engen om sin opplevelse etter droppet ved Agavatnet, og hvordan dette slippet ble kamuflert som skibakker for å lure tyskerne.

Hurdal kommune «tjuvstartet» markeringen av frigjøringsdagen og veterandagen med arrangementet på søndag, etter ønske fra veteraner.

YDMYK ORDFØRER: Tom Staahle la ned krans for å hedre de falne

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.