Kommunene er pålagt å føre en offentlig postliste hvor alle utgående og inngående dokumenter, brev og annen korrespondanse blir ført opp. Ullensaker yter ekstraservice ved å skanne dokumentene og legge dem ut på nettet.

Må kontakte kommunen

I Eidsvoll, Nannestad og Hurdal legges postlista ut med dato, saksnummer og en dokumenttittel som henviser til hva saken dreier seg om. Ut fra det må man ta kontakt med kommunen og be den oversende dokumentet på mail.

– Hvorfor gjør dere det så vanskelig for folk å hente ut dokumenter fra postlista, fagleder på arkivet i Eidsvoll kommune, Nina Haugen?

– Det er ikke noe krav om at vi skal legge ut skannede dokumenter på nettet. Derfor har vi valgt å ikke gjøre det. Vi har ikke de ressursene som kreves for å kontrollere at sensitive opplysninger ikke blir liggende åpne for offentligheten. Det er mye arbeid å kvalitetssikre dette. Når det er sagt, er det en arkivgruppe i ØRU som jobber for lettere å tilgjengeliggjøre dokumentene enn hva som nå er tilfellet, sier Haugen.

Arkivgruppene i kommunene på Øvre Romerike har jevnlige møter, og EUB får like svar når vi kontakter Hurdal og Nannestad.

Grethe Bekkedal Skrebergene, fagansvarlig i Nannestad kommune, opplyser også at det er mangel på ressurser til kvalitetssikring av sensitive dokumenter, og det samme sier Kari Harrydotter i Hurdal.

– Dette er ikke noe vi er pålagt, og dessuten er Hurdal en liten, gjennomsiktig kommune hvor vi må være ekstra forsiktige for at folk ikke skal bli gjenkjent. Et dokument som ifølge lovverket ikke er unntatt offentlighet, kan gjøre skade. Vi tar alltid er vurdering når noen ber om å få et dokument.

PUBLIKUMSSERVICE

– Hvorfor har Ullensaker postliste med dokumenter publisert direkte på nett, avdelingsleder Margrethe Meyer Bratt?

– Det skal være enkelt å være innbygger i Ullensaker. Utformingen og oppsettet av arkivsystemet vårt gir oss denne muligheten. Ullensaker kommune er opptatt av åpenhet og publiserer derfor dokumenter som ikke er unntatt offentligheten på nett . Det har vi gjort siden 2012.

- Hva krever dette av ressurser?

– Vi bruker omtrent en og en halv time på kontroll og kvalitetssikring hver dag på dokumentsenteret. Den enkelte saksbehandler har med dette fått redusert tidsbruk ved behandling av innsynsbegjæringer, som er alternativet. Med dette systemet slipper den som ber om innsyn å vente på behandling. Enkelt for kommunen og enkelt for innbyggeren.

  

LES OGSÅ: - Jeg tror nok jeg har klart å tilføre noe energi. Det kan hende jeg kan ta æren for det

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.