Ullensaker er igjen på topp på Romerike og nummer to i Akershus etter Bærum, i NHOs «kommune-NM». Ullensaker kommer på en sjetteplass på landsbasis - her topper igjen Sola lista.

– Hæ? 6. plass i Norge - det går ikke an, sier Ullensaker-ordfører Tom Staahle (Frp) spontant når han presenteres for resultatene.

I fjor lå de på 4. plass, mens de i 2016 havnet på 11. plass i landet.

– Vårt mål er enkelt: Å gå til topps. og bli der. Når vi får på plass Gardermoen Næringspark tror jeg vi er der, sier Staahle.

Vekst og arbeidsplasser

Kommune-nm 2018, i regi av NHO, måler norske kommuners og regioners vekstkraft og attraktivitet innenfor kategoriene:

 • Næringsliv og privatøkonomi
 • Kompetanse
 • Sysselsetting og arbeidsmarked
 • Befolkningssammensetning
 • Kommuneøkonomi

– Ullensaker har stor andel sysselsatte i privat sektor og stabil befolkningsvekst. Mange pendler inn til kommunen på grunn av Gardermoen, sier regiondirektør i NHO, Nina Solli, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ullensaker er beste kommune til næring

Hun avslører også årsaken til at Ullensaker ikke går helt til topps.

– Snittet for sykefravær og ledighet ligger over gjennomsnittet i Akershus, ifølge pressemeldingen.

Sisteplass for Hurdal

Slik ble kommunene i vårt distrikt rangert i Akershus (og nasjonalt):

 • 2. Ullensaker (6)
 • 10. Nannestad (41)
 • 16. Eidsvoll (122)
 • 22. Hurdal (324)

– Eidsvoll gjør det dårligere enn tidligere og havner på en 16. plass i Akershus og på 122. plass på landsbasis. Eidsvoll har liten næringsvariasjon. Kommunen har høyere andel uføre og et sykefravær over landsgjennomsnittet. Ledigheten er høyere enn i resten av Akershus, skriver NHO.

De trekker samtidig fram at kommuner som Eidsvoll, Nannestad og Ullensaker skårer bra på befolkningsvekst og ung befolkning.

– Hva kan de andre kommunene på Øvre lære av Ullensaker, Tom Staahle?
– Da er de hjertelig velkommen til en prat med meg rundt kaffebordet, for det har jeg ikke tenkt til å dele gjennom avisen nå, sier Ullensaker-ordføreren.

NHO trekker frem effektiv saksbehandling, kommuner som alltid tar næringslivet med på råd og kommuner som legger til rette for næringsvirksomhet, som en suksessoppskrift for å lykkes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.