– Det bygges mye her, det går fort i svingene. Vi vokser med 1000 innbyggere i året og profitten bestemmer. Jeg lurer på om kommunen har kontroll på at det ikke foregår sosial dumping i byggebransjen. Vi hører om svært alvorlige forhold fra Østlandet. Kommunen bør være i front for å motvirke arbeidskriminalitet og sosial dumping, og legge til rette for at konkurransen her blir mellom seriøse utbyggere. Så kanskje Oslomodellen som skal forhindre blant annet utnytting av arbeidskraft kan passe for Ullensaker. Den ble vedtatt i Oslo i 2017, sa hun i sin interpellasjon.

LES OGSÅ: Kontroll på at «sosial dumping» ikke foregår?

– Vi følger kravene fra Direktoratet for forvaltning og IKT, om krav til seriøsitet, med faglærte som hovedregel, begrenset antall leverandører, forbud mot kontantbetaling og så videre. Dette blir det orientert om i formannskapet, svarte ordfører Tom Staahle.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.