Utdanningsforbundet i Ullensaker ønsker å etablere en norm for hvor mange elever det maksimalt skal være per lærer i hver undervisningstime i grunnskolen.

- Læreren er skolens viktigste ressurs. Da bør den viktigste oppgaven i utdanningspolitikken også være at elevene sikres en god og likeverdig tilgang på denne ressursen. Forskning viser at det er særlig barn med de største læringsutfordringene som tjener på undervisning i mindre klasser og grupper, heter det fra Utdanningsforbundet.

Alle elever fortjener å bli sett, møtt og ivaretatt i sin læring for livet. Da må det sikres et minimum av lærertetthet, heter det videre. Forslaget fikk ikke flertall blant kommunestyrepolitikerne i Ullensaker. Ap kom med følgende forslag:

«Administrasjonen bes utrede kostnader og konsekvenser ved å sørge for en lærernorm for de yngste elevene i Ullensakerskolen fra 1. til 4. klasse på kommunenivå». Dette ble enstemmig vedtatt i kommunestyret.

LES OGSÅ: Svømmehall på Algarheim til 2018

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.