Det er nesten umulig å finne et ledig tidspunkt å fotografere i kinosalen Vesong i Ullensaker kino på Jessheim. For her vises det film nesten døgnet rundt. Alt i alt settes det opp i snitt nesten ni forestillinger hver eneste dag året rundt. De eneste dagene det ikke skjer noe er julaften, nyttårsaften og 17. mai.

TIDENES REKORD

Og sånt blir det rekorder av. Allerede i år har kinoen hatt besøk av 138.020 gjester. Det er 5000 mer enn super-rekordåret 2015, og året er ennå ikke ferdig.

- 2015 var et år helt utenom det vanlige. Da knuste vi alle tidligere rekorder. I år har vi hatt enda flere gjester. Det er vi selvsagt ekstremt fornøyde med, sier Haakon Drage, kinosjef ved Ullensaker kino.

NORSKE FILMER

Besøkstallet er ikke det eneste som er rekordhøyt. Lista over de mest sette filmene er også interessant. For på den er det tredobbelt norsk i teten.

Den desidert mest sette filmen i 2016 er Kongens nei med 8938 visninger. På andreplass glir Snekker Andersen og julenissen inn med over 7000 visninger. Denne filmen går fortsatt, og det endelige resultatet er der med ikke klart.

Derimot er det klart at Børning 2 raser inn på tredjeplass med 6814 visninger.

På de neste to plassene finner vi Et helt halvt år med 4680 visninger, og Kjæledyrenes hemmelige liv med 4230 visninger.

SALER UNDER PRESS

Haakon Drage har imidlertid klart å pådra seg et luksusproblem: Kapasiteten er for liten.

- Vi har for få saler, det er et faktum. Gjennom de årene jeg har vært kinosjef har Ullensaker vært igjennom en kraftig befolkningsvekst. Når kinoen i tillegg har en offensiv strategi som går ut på å være tilgjengelige med gode tilbud, er det kanskje ikke så rart at vi har kø på de mest populære filmene, sier Haakon Drage.

IKKE TILGJENGELIG

Han sier at steder det er naturlig å sammenligne seg med, som Lillestrøm, også opplever at kapasiteten i perioder er sprengt. Der er det sju saler, mot Ullensakers ene.

- Vi setter opp filmer i Vesong og også i Kong Rakne når den er ledig. Men den store salen brukes til veldig mye annet og er dermed ikke tilgjengelig for kino hele tiden, sier han.

Utsolgt ved forhåndssalget: 110 biler fylte plassen foran lerretet på drive in-kino

Sju nye kinosaler om tre år

Dersom alt går etter planen, er Jessheim Storsenter utvidet med eget kulturhus og flere kinosaler allerede i 2020.

Det er Tore Kværner som står bak prosjektet, og det første byggetrinnet i prosjektet som heter Skovly er allerede synlig.

Kinosalene er planlagt i byggetrinn to, og ikke påbegynt ennå, men Tore Kværner sier at kinosaler og kulturtilbud er en del av det planlagte innholdet.

- Det er litt for tidlig å snakke om detaljer når det gjelder Skovly byggetrinn to, men det er riktig at kinosaler er en del av rammesøknaden vi har sendt til kommunen, sier Tore Kværner.

- PLASS TIL FLERE

I Skovly-prosjektet er det planlagt sju kinosaler og et kulturhus.

Tore Kværner mener det er plass til et større kinotilbud på Jessheim.

- Ja, det mener jeg bestemt at det er. Markedet er til stedet, både for det nye og det som allerede eksisterer, sier han, og sammenligner med Lillestrøm.

- Kinoen er populær. Med større tilbud vil antakelig enda flere gå på kino, sier han.

KINOSJEFEN ER ENIG

Kinosjef Haakon Drage i Ullensaker er enig.

- Det er plass til flere kinosaler på Jessheim, det er helt åpenbart. Det blir spennende å følge denne utviklinga, sier han.

Et aktivitetseldorado for barn og unge: Gutta fikk vise fram egen animasjonsfilm

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.