Fylkesmannen i Oslo og Akershus har forlenget skadefellingstillatelsen på én ulv.

Tillatelsen gjelder i området Romeriksåsen, og gjelder nå fram til og med fredag 25. mai.

«Bakgrunn for forlengelsen er nye observasjoner av ulven om kvelden 17. mai. Samtidig er det sluppet en del sau på innmark, og flere husdyreiere har begynt å slippe sau på utmarksbeite i det aktuelle området», opplyser Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

På kvelden 17. mai ble det igangsatt fellingsforsøk på ulven. Heller ikke det førte fram. Ulvejakta fortsetter nå med uforminsket styrke i det aktuelle området.

«Den ble sporet over to kilometer og selv om fellingslaget var tett innpå ulven, lyktes de ikke med å felle den», utdyper Fylkesmannen.

Fredag var det også fellingspersonell ute. Det er foreløpig ikke meldt om noen nye observasjoner av ulven. Fylkesmannen i Oslo og Akershus vurderer situasjonen fortløpende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.