I løpet av sommeren skal forskere ta prøver av vegetasjonen i Nordbytjernet.

Prosjektet omfatter seks innsjøer i Norge, hvorav tre er faste. I år er altså Nordbytjernet plukket ut blant de tre som plukkes ut.

NIVA, som står bak forskningsprosjektet, vil registrere vegetasjon i vannet. Det vil de gjøre ved å bruke vannkikkert og rive, som de vil kaste ut i vannet for å trekke vegetasjonen inn til en båt.

Båten som vil bli brukt er en robot uten motor, og selve undersøkelsene vil ifølge NIVA være unnagjort på en dag.

Formålet med prosjektet er å kartlegge hvilke arter som vokser i Nordbytjernet.

– For enkelte arter vil det trolig bli nødvendig med undersøkelser i laboratorium før vi kan artsbestemme, skriver forsker Marit Mjelde i en epost til Ullensaker kommune.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.