– Ei gruppe ungdommer har i hele vår arbeidet for å få til ungdomskafeen. Arbeidet er gjort i samarbeid med fritidsklubben i Eidsvoll, forteller kulturkonsulent Øivind Sandbu. 

Kafeen vil i første omgang være åpen på onsdager etter skoletid og er gratis.

– Ungdommen har ønsket seg en kafé som åpner rett etter skoletid, et sted å være mens man venter på andre aktiviteter, eller bare henger med venner før man drar hjem.

Samtidig bygger vi opp en kraftig PC-park for en gruppe ungdommer som savner et sted for digital produksjon og digital kultur, forteller Sandbu.

Bruken av lokalet vil i stor grad bli styrt av ungdommene selv.

– Det jobbes også med å skape et bredere aktivitetstilbud på Søndre Samfund i kafeens åpningstid. En del av kulturskolens undervisning skal flyttes dit, og biblioteket skal holdes åpnet, forteller kulturkonsulenten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.