– Vi trenger en ny ungdomsklubb, og helst ved Allergot skole. Til tross for at Calypso er populært for ungdom på Nordby ungdomsskole er det svært få fra Allergot som tar turen dit, sier leder Are Øversjøen i SU Ullensaker, og mener et nytt ungdomshus vil være et positivt bidrag.

– Det gir muligheter for mange ungdom til å utvide sin sosiale krets. Saken har ennå ikke vært tatt opp i Ullensaker SU ettersom vi er en relativt ny organisasjon og har kun rukket å diskutere et begrenset antall emner. Et nytt ungdomshus bør ha åpent fra like etter skoletid til sen ettermiddag, og fredager kan den gjerne holde åpent litt lengre, sier Øversjøen.

BEHOVET ER DER

Også Øvre Romerike FpU vil ha et nytt ungdomshus i Jessheim.

– Ungdom trenger flere møtesteder og vi tenker at Allergot og Gystadmarka ungdomsskole kan være egnede lokasjoner. Det er nettopp alderen 13–17 år man vil nå, og vi tenker at man kan samarbeide med den aktuelle skolen slik Calypso og Nordby gjør, sier leder Felix Frantzen.

Ungdomspartiet er opptatt av gode tilbud til ungdom i kommunen – et tema de diskuterer jevnlig.

– Naturligvis har vi også snakket om et nytt ungdomshus, som skal være et sted hvor ungdom kan sosialisere, ha det gøy og slappe av, sier han.

Og han vil ha voksne med på laget.

– Et bra ungdomshus må ha voksne tillitspersoner som ungdommen kan snakke med hvis noe er vanskelig. Dette er noe av det viktigste en klubb kan tilby, sier Frantzen.

– Hva med åpningstider?

– Ideelt sett bør det være åpent lengst mulig etter skoletid, og i helgene da mange ungdommer ikke har noe å finne på, sier han.

GÅR FOR ÉN STOR

Unge Høyre tror ikke Jessheim trenger enda en ungdomsklubb, men vil heller at tilbudet på Calypso flyttes nærmere sentrum til et større bygg.

– Da vil flere føle seg velkommen og muligens få kortere vei. Etter hvert som elevtallet øker på Gystadmarka ungdomsskole, vil det være bedre med én felles fritidsklubb enn at hver ungdomsskole har en i sin nærhet, sier nestleder Elizabeth Ledal i Øvre Romerike Unge Høyre.

– Hvorfor i sentrum?

– Fordi det ofte er der ungdom møtes og det er knutepunktet. En klubb i sentrum vil muligens gjøre at de blir bedre kjent med hverandre, på tvers av bydeler. Vi har ikke opplevd at ungdomsklubb er et aktuelt tema for våre medlemmer, og det har aldri blitt tatt opp i møter, påpeker hun.

Ledal mener en ungdomsklubb må tilby varierte aktiviteter, voksenpersoner å prate med og muligheter til å dyrke nye interesser.

– Åpningstidene burde være fra skoleslutt til klokken 21. Å bruke en av skolene vil nok gjøre at det ikke føles like mye som en klubb. Ungdomsklubber skal føles som et fristed, og en skole gir ikke den frihetsfølelsen, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.