I Nannestad-rådmannens forslag til handlingsprogram med økonomiplan for 2017-2020 utgjør rehabilitering av Nannestad ungdomsskole den største investeringen.
Rådmannen beskriver kommunens budsjett for neste år som nøkternt, og det legges opp til moderat resultat for Nannestad kommune i 2017.
Ungdomsskolens rehabilitering og utvidelse er kostnadsberegnet til 162 millioner kroner. Dette inkluderer også et kulturtilbygg på kommunehuset. Arbeidet på ungdomsskolen er påbegynt, og om lag 115 millioner kroner gjenstår til dette prosjektet neste år. Skolen skal stå ferdig til skolestart 2017. I tillegg står bygging av omsorgsboliger i Gråbeinstigen på programmet. Disse prosjektene vil være de to største investeringene i handlingsprogrammet for 2017-2020.
- Det er også gledelig at vi med egne midler kan opprettholde de ekstra lærerstillingene på ungdomstrinnet som vi fikk statstilskudd til fram til skoleåret 2017. Vi øker også antall lærlingeplasser fra 12 til 15, sier Paul Glomsaker, rådmann i Nannestad.

265,8 MILLIONER I INVESTERINGER

Den samlede investeringen for fireårsperioden utgjør 265,8 millioner kroner.
- Omsorgsboligene er kostnadsberegnet til om lag 100 millioner kroner. Vi håper å være i gang med forhandlinger med entreprenører allerede i slutten av neste år, sier Glomsaker.
Han viser til at Nannestad kommune historisk sett har hatt en utfordrende økonomi med inntekter under landsgjennomsnittet.
- Vi har derfor de senere årene hatt et overordnet mål om å forbedre det økonomiske handlingsrommet. Årsrapporten for 2015 viser at vi er på god veg mot målet. Det er i handlingsprogrammet lagt stor vekt på muligheter til å kunne forbedre kommunens økonomiske handlingsrom, sier Glomsaker.
LES OGSÅ: Vil bruke av overskudd for å styrke hjemmesykepleien

MODERAT RESULTAT

Det legges i budsjettet for 2017 opp til et positivt resultat på 4,1 millioner kroner, noe rådmannen betegner som moderat.
- Dette vil utgjøre et netto driftsresultat på 0,5 prosent, noe som er lavere enn målet på 1,75 prosent. Skal vi oppnå et driftsresultat på 1,75 prosent må det forbedres med 10,2 millioner kroner, opplyser Runar Nilsen, økonomisjef i Nannestad kommune.
Rådmannen viser til at Nannestad kommunes økonomi tilsier at den er svak på investeringssiden.
- Vi vil nå forsøke å overføre penger fra drift til investeringer for å styrke det vi er svake på, sier Glomsaker.
Handlingsprogrammet med økonomiplan er lagt ut til offentlig høring og skal behandles av kommunestyret 6. desember.

Noen eksempler fra Nannestad kommunes prisliste:

  2016 2017
Skolefritidsordningen 100%: kr 2976 kr 3051
Barnehageplass 100%: kr 2655 kr 2730
Kulturskoleplass (1/2 år): kr 1695 kr 1737
Tilknytningsgebyr avløp, nye bygg per m² BA: kr 411 kr 411
Tilknytningsgebyr avløp eksisterende bygg makspris: kr 50.000 kr 50.000
Fastgebyr septik, tømming hvert 2. år: kr 1429 kr 1429
Feiegebyr per pipeløp: kr 378 kr 359
Renovasjon, årsgebyr ordinær beholder: kr 2535 kr 2838
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.