De ti ungdommene som bor ved Elvebredden omsorgssenter for enslige mindreårige asylsøkere, har kastet seg på vedproduksjon med liv og lyst. Hittil har de produsert 600 60-liters sekker.

- Dette er morsomt, sier ungdommene og kappes om å kløyve de største kubbene for å vise hvor sterke og flinke de er.

Ungdommene er i alderen 13-16 år, og alle kommer fra Afghanistan. Seks har fått oppholdstillatelse og vet til hvilken kommune de skal til, men bosted er ennå ikke avklart. De andre venter svar på sin søknad.

Trærne er felt og kappet av profesjonelle, men ungdommene står for kløyving og fylling i sekker, veiledet av en voksen.

- Dette er en vinn-vinn-situasjon, mener Fagnastøl.

- Vi ønsker å få ryddet opp på eiendommen. Det har også gitt naboene bedre utsikt på Vorma. Ungdommene lærer at arbeid lønner seg, og de får oppleve at de bidrar til samfunnet.

Elevene får 20 kroner sekken, og når veden blir solgt videre, skal fortjenesten går til felles tiltak for ungdommene.

- Vi har vært i kontakt med både med advokat, UDI, arbeidstilsynet og skatteetaten for å sikre oss at dette foregår på riktig måte, forteller Fagnastøl.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.