Dermed har de slått sammen sine respektive lokallag. Nå er det ikke Ullensaker Unge Høyre og Ullensaker FpU lenger, men Øvre Romerike Unge Høyre og Øvre Romerike FpU. Og årsaken er enkel: Det er både morsommere, billigere og mer å få ut av større organisasjon, ifølge ungdomspartiene.

– GANSKE LOGISK

For Ullensaker FpU sin (tidligere) formann, Sandra Kim, er det helt logisk.

– Når man tenker over det, sier det seg nesten selv at det er bedre å være mange medlemmer på Øvre Romerike enn være spredd på små lokallag i kommunene. Vi blir flere på møtene, diskusjonene blir bedre, det sosiale blir bedre – vi har egentlig alt å vinne, sier Sandra Kim og får støtte fra Unge Høyre.

TYNT I REKKENE

Leder i Øvre Romerike Unge Høyre, Stian Skjelstad fra Nannestad, sier Unge Høyre gjorde endringen for en stund siden.

– Vi har sju Unge Høyre-lokalforeninger i Akershus. I dem samler vi over 1000 medlemmer. Det er mye mer å hente på å være seks relativt store foreninger enn å ha en i hver kommune. Det ville blitt 22 lokallag, og noen steder tynt i rekkene, sier han.

GODT FORMIDLE

Selv om sammenslåingene først og fremst er motivert av utsiktene til mer aktivitet og mer robuste lokallag, er det en annen baktanke som kryper fram fra skyggene: Det er egentlig få grunner til at kommunene på Øvre Romerike ikke skal slå seg sammen til en, mener ungdomspolitikerne.

– Vi ønsker å gå foran som et godt forbilde. Etter vår mening er det like logisk at kommunene skal slå seg sammen som at politiske lokallag gjør det. Fordelene er akkurat de samme, selv om kommunene selvsagt er mye større enheter og det krever mye mer å gjennomføre. Men prinsippet er det samme, sier Sandra Kim.

Både Stian Skjelstad og Sandra Kim reflekterer over at de representerer framtida og at folk derfor bør sette seg inn i hva ungdomspartiene mener.

– Det er kanskje mulig å danne seg et bilde av hvordan framtida blir hvis man ser på hva ungdomspartiene mener. Derfor bør også moderpartiene være lydhøre, for da blir overgangen mellom ulike generasjoner smidigere. Vi driver med politikk, og forsøker å påvirke samfunnet i den retningen vi ønsker, sier Maren Winnem.

Maren Winnem sitter i kommunestyret for Høyre i Eidsvoll og Sandra Kim representerer Fremskrittspartiet i kommunestyret i Ullensaker.

De andre partiene har egne lokallag

Både AUF, SU, KrFU og Senterungdommen har egne lokallag i kommunene. Vita Rakknes i Ullensaker AUF sier at de heller ikke har vurdert det. 

– Vi mener det er bra med mange lokallag i mange ulike kommuner. Da får vi mer dybdeforståelse og bedre kunnskap i de lokale sakene, og da er det lettere å få informsjon i relevante ungdomssaker for hver enkelt kommune. Vi får mer ut av det. Vi har også så mange medlemmer at det ikke er noe problem sånn sett, sier Vita Rakknes.

LES OGSÅ: De er unge, entusiastiske og i opposisjon

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.