Hva er viktig for deg? Hva ønsker du deg? Står en partner høyest på ønskelista di? I så fall hvorfor det?

– Vi inviterer folk opp i sofaen for å la dem fortelle hva som er viktig for dem. Vi vil flytte oppmerksomheten fra sykdom til helse – fra diagnose til hele mennesket. Dette gjør vi også fordi vi ønsker å markere at det er den internasjonale «Hva er viktig for deg»-dagen, forteller ergoterapeut Elisabeth Gullhaugen.

ØKE LIVSKVALITETEN

Å flytte fokus fra sykdom til helse, er også forebyggende, mener teamet fra kommunen.

– Vi ønsker at folk skal fortelle oss om hva som er viktig for dem og hva de trenger for at de skal ha en god livskvalitet, sier Gullhaugen.

SNAKKEBOBLER

De viktige sakene som folk tar opp, skrives i anonyme snakkebobler som henges på medbrakt «snakkevegg».

– Da kan folk se hva andre ønsker seg, og kanskje har mange samme behovet? Kanskje folk har ønsker som ikke vi er klar over, men som det ikke skal så store tiltakene for å innfri?

– Hva gjør dere med folkets innspill når dere tar med dere sofaen og reiser tilbake til kontorene og jobbene deres?

– Da må vi jo gå igjennom svarene og sortere dem i overordnede grupper. Vi må se om det er noe som er gjentakende, eller ting vi ikke har tenkt på. Så må jo ideene bringes videre opp på et overordnet plan og forhåpentligvis kan noen bli satt ut i livet.

TRE STEDER I EIDSVOLL

Nina Engstad, fysioterapeut Lars Oskar Bjørgan, ergoterapeutene Candice Ann Celeste Riconalla, Mona Strand og Elisabet Gullhaugen tar med seg sofaen ut på turné onsdag. På morgenen setter de seg til først i Sundet, på formiddagen reiser de til Kiwi på Minnesund, mens de avslutter dagen på Amfi på Råholt.

– Vi oppfordrer innbyggerne i Eidsvoll kommune til å slå av en prat med oss og fortelle oss hva som er viktig for dem; enten det er på fritid, hjemme, arbeid, som arbeidstaker, leder, foreldre, elev og så videre – kort sagt om alt mulig, sier de.

Dagen blir markert også på Vilberg helsetun og aktivitetssenter.

LES OGSÅ: Eidsvoll på bunnen i pleie og omsorg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.