Da utbyggingen av legevakta og helsetunet startet for en tid tilbake, forsvant mange av parkeringsplassene. En ny parkeringsplass er anlagt i krysset Tynsåkvegen/Helge Neumannsveg, men den er altfor liten til å kunne erstatte plassene som forsvant.

LES OGSÅ: Slik blir sykehjemmet

- LITE VI FÅR GJORT MED DET

- Vi har ikke større tomt, så det er veldig lite vi får gjort med parkeringsproblematikken, sier prosjektleder Steinar Reinsberg i Eidsvoll kommune.

- Både de besøkende og ansatte må leve med at det blir vanskelige parkeringsforhold i området ut dette året, og litt ut i nyåret. Parkeringsplassene vil komme tilbake, om enn ikke så mange som før. Vi vil derfor opprettholde og sette i stand den nye parkeringsplassen med blant annet asfalt.

- Hva med biler som blir parkert langs vegen og på selve gangfeltet?

- Det er det lite kommunen får gjort noe med, men vi anbefaler folk å parkere ved Eidsvollhallen og spasere til helsetunet, om det ikke finnes ledig plass der, sier Reinsberg.

LES OGSÅ: Livet på Vilberg helsetun

I RUTE

Reinsberg sier at byggingen er i rute og går etter planen.

- Bygget skal fysisk være ferdig i desember i år, og så blir det en innkjøringsperiode fram til 15. januar. Det er tegnet et hus som det teknisk kan bygges videre på. Der er det en plan for to avdelinger med åtte rom på hver avdeling. Dette ligger klart på papiret, sier prosjektlederen.

LES OGSÅ: Ikke kun oppbevaring

MØRKT SOM I EN SEKK

Ansatte ved Vilberg helsetun har fortalt til EUB at de nesten ikke ser hånda for seg når de skal reise hjem etter arbeidstid om kvelden. Det er ikke ett lyspunkt fra Tynsåkvegen langs Helge Neumannsveg inn til helsetunet.

EUB har vært i kontakt med Eidsvoll kommune og spurt om det vil bli satt opp gatelys, men ingen kan love at dette blir gjort med det første.

- Er det ikke lys langs den vegen? Det var jeg ikke klar over. Vi må se på saken, men kan ikke love noe lys på røde rappen, sier avdelingsleder drift/veg, Knut Fosshaug.

- Det er en kostbar affære å sette opp vegbelysning. Dette er ikke planlagt med det første, svarer prosjektleder Steinar Reinsberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.