• 5 bygg: Slik ønsker Bjørn Dæhlie å bygge på Rubis. Perspektivet er fra ­Vorma.Illustrasjon: XR Visuell Kommunikasjon AS
  • LEILIGHETSTÅRN: Her er en skisse av leilighetstårnet på 14 etasjer.

I det 14 etasjer store leilighetstårnet vil Dæhlie ha næring i 1. etasje, og leiligheter i de tolv neste. I toppetasjen planlegger han noe helt spesielt. Han ser for seg bygging i området i 20 år framover.

– Vi har arbeidet fram et prosjekt som innehar en koselig kafé på gateplan, tar man heis til takterrassen og utstillingen som er planlagt i 14. etasje, sier arkitekt Vibeke Thoresen Dahle i Romfarer Arkitekter til EUB.

– Hva slags utstilling blir dette?

– Her ønsker vi et offentlig utsiktspunkt med en presentasjon av de historiske linjene Sundet som handelssentrum sjøveien, Eidsivating og jernbanens historie. Utsikten blir enestående, og man får en oversikt utover landskap og sentrum man ikke finner i kommunen i dag. Vi ønsker å bidra til at Eidsvoll sentrum innehar attraksjoner og viser fram sin historie og kultur, svarer hun.

Tårn på 14 etasjer

Denne delen av byggeprosjektet er foreslått med en lavere boligdel på tre-fem etasjer og altså et tårn på 14 etasjer. Dette tårnet vil, om planene får grønt lys fra politikerne, ha to leiligheter per etasje. Det hele startet med at Dæhlie kjøpte eiendommen til Solli Pensjonat. På denne tomta, Torget 5, planlegges nå leilighetsprosjektet Sollitoppen. Dette vil bli bygd først.

– Dette er et av de flotteste boligbyggene vi har arbeidet med. Det er lagt vekt på eksklusivitet med store balkonger, meget gode lys- og solforhold for alle leiligheter og en plassering som ligger i le for nordavinden. Boligene har i tillegg en felles takterrasse og grøntområde med lekeplass, sier Thoresen Dahle. Alle leilighetene får utsyn mot Vorma – også etter ny utbygging av Sundet brygge.

– Fineste boligområdene

– Beboere vil etter denne utbyggingen kunne gå noen meter til kafé, badeplass og en strandpromenade med kajakk og robåtutleie. Dette tror vi blir ett av de fineste boligområdene i Eidsvoll, sier Thoresen Dahle. Totalt kan det komme 300 leiligheter på det 22,2 dekar store tomteområdet på Rubis. Det startet med leilighetsprosjektet i Skibladnersvingen, og vil fortsette med en rekke store byggeprosjekter på Rubis i flere år framover. EUB får opplyst at det kan bli utbygging i det aktuelle sentrumsområdet i 10–15 år.

– Tanken er å bygge noe folk kan være stolte av, sier arkitekt Vibeke Thoresen Dahle.

Dæhlie om planene

– Vi håper og tror dette er en stor mulighet for Eidsvoll, sier Bjørn Dæhlie.

Han ønsker ikke bare å bygge leiligheter – blant annet i et 14 etasjers tårn – på Rubis.

– Vi håper dette kan bli det nye tur- og rekreasjonsområdet for Eidsvolls befolkning. Både dem som allerede bor der og for andre utenfra. Målsettingen er at dette skal bli en attraksjon, , sier Dæhlie.

– I Lillestrøm har de bysykler. På Eidsvoll bør vi ha byrobot og kajakk til utlån. Folk vet hvor hyggelig det er ved Vorma, understreker Dæhlie. Han ønsker å forlenge strandpromenaden i området, lage parker, badeplasser  og rekreasjonsområder og legge til rette for vannaktiviteter.

– Samtidig har jeg forståelse for at enkelte, som naboene som blir direkte berørt av planene, ikke nødvendigvis reagerer positivt. Nå får vi se hva som blir fasiten etter at dette er blitt politisk behandlet, sier Dæhlie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.