• INNSPURT: For et utrent øye er en byggeplass kaotisk, men alt har sin plass i systemet.

31. oktober åpner kjøpesenterdelen i Skovly Vest, og alt som har med dette å gjøre må være ferdig til da. Inkludert fortauer, gangstier og utearealer. Akkurat det er Nordby Maskin sitt ansvar.

– Vi hadde først alt grunnarbeidet under bygget, og nå gjør vi all utvendig infrastruktur som steinlegging, fortau og beplantning. Bare langs promenaden mot Kjeld Stubs veg skal vi steinlegge 2000 kvadratmeter. Mye av den biten kommer etter hvert, men hele området foran hovedinngangen legger vi nå, sier prosjektleder Bente Haugen Saksvik.

– Blir dere ferdige i tide?

– Ja. Vi følger en framdriftsplan, og så langt har alt gått bra. På et slikt sted jobber vi i etapper, og vi vet selvsagt aldri hva vi møter i grunnen før den er gravd opp. Men det har gått greit hele veien, påpeker hun.

SAMARBEID

Store byggeplasser ser aldri ut som de blir ferdige i tide. Men Saksvik bedyrer at slik skal være, for det er nemlig et system i det lekpersoner oppfatter som nærmest galskap – helt opp til åpningstidspunktet.

– Byggeplasser er ikke pent, og det kan i perioder virke som om ikke noe skjer. Men alt har sin tid og når flere aktører er inne samtidig gjelder det å vise hensyn til hverandre. Og riktig rekkefølge må følges, ellers skjærer alt seg. Så ja, det ser ut som et kaos inntil gulvflisene er på, men det går som regel alltid bra, påpeker hun.

OVERALT

Totalt har Nannestad-firmaet Nordby Maskin 140 ansatte. 12 av dem er i full sving på Skovly nå. I tillegg står de bak flere andre prosjekter i sentrum.

– Vi jobber også med Jessheim Park, Jessheim Panorama, Sentrumshagen og Sagabyen. Vi driver for fullt året rundt. Når vi er ferdige på bakkeplanet rundt Skovly, skal vi opp på taket å gjøre ferdig det som blir beboernes uteareal. Der skal vi legge betong, gress og beplantning, sier hun.

– Det må være en fordel å ha så mange store jobber i nærheten av hverandre?

– Selvsagt, da bygger vi videre på erfaringer. Men vi legger inn anbud som alle andre, og leies inn som underentreprenør med totalentreprise, påpeker hun.

– Nå nærmer vinteren seg, hva har det å si å bli ferdig før den setter inn?

– Grunnarbeidene går året rundt, men det er alltid fint å bli ferdig med steinlegging før frosten kommer. Da er det lettere å få til et pent resultat, sier Bente Haugen Saksvik.

Fakta

  • Prosjektet Skovly skal bygges tre trinn, det første heter Skovly Vest. De to neste byggetrinnene skal bygges kontinuerlig. 
  • Skovly Vest er et kombinert parkeringshus og kjøpesenter med 115 leiligheter i fire bygg på toppen.
  • Kjøpesenterdelen og parkeringen åpner 31. oktober.
  • Første leilighetsbygg er ferdig i januar, det neste til sommeren.
  • Det blir derfor byggeaktiviteter der en god stund til. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.