Regjeringen øker antall fengselsplasser betydelig, dette gjelder også Ullersmo fengsel.

- I løpet av regjeringens to første leveår er det vedtatt å bygge 550 lukkede fengselsplasser. I statsbudsjettet for 2016 avsettes det over 400 millioner kroner til 181 lukkede fengselsplasser. Ullersmo utvides med 96 plasser, sier stortingsrepresentant Hårek Elvenes i en pressemelding.

Eidsberg fengsel i Østfold får 85 nye plasser.

OM ET PAR ÅR

Målet er at disse plassene skal være i drift i 2017. De kommer i tillegg til de omstridte 242 soningsplassene Norge leier i Nederland.

- Det er i den straffedømtes og samfunnets interesse å komme raskt til soning. Straffedømte skal sone, ikke stå i kø. Det er et prekært behov for flere fengselsplasser, og regjeringen tar nå grep på løpende bånd for å redusere soningskøen, påpeker Elvenes.

Han sier at regjeringen overtok et vedlikeholdsetterslep på 3,5 milliarder kroner fra den rødgrønne regjeringen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.