• BU-PRIS: Hilde Olstad og Helge Opsahl da de mottok BU-prisen i 2003.

Den gamle tømmerlåven på Kringler Gjestegård i Nannestad er fra 1876 og etter flere år med omfattende restaurering har bedriften vokst og utviklet nye tilbud.

I 2007 åpnet de sitt første bygg med overnattingsplasser, og har i dag 34 rom med totalt 45 senger. I 2015 startet de også eget ølbryggeri.

LÅVE FRA 1896

Bedriften arrangerer konferanser og selskaper i den gamle låven, som ble bygget i 1896. Etter flere år med utvikling tilbyr den allsidige gården nå et helt unikt produkt til sine gjester.

– Vi ønsket å utnytte gårdens totale ressurser og skape arbeidsplasser for både familien og nærmiljøet. Vi har satset stort på å utvikle vår merkevare og utvikle nye tilbud basert på gårdens og nærmiljøets ressurser. Kvalitet og profesjonalitet står sentralt i hele vår virksomhet, sier Hilde Olstad.

STOR UTVIKLING

Hilde Olstad og Helge Opsahl overtok gården etter Helges foreldre i 1996 og startet med å tilby kurs- og konferanselokaler i 2001. Også i 2003 mottok de BU-prisen.

– Men siden da har det skjedd så stor utvikling hos dem at de fortjener en ny pris, sier Ingeborg Knutsdatter Gresaker, seniorrådgiver hos Innovasjon Norge.

Ekteparet har fokus på bruk av lokale råvarer, bærekraftig utvikling og dyrevelferd.

AKTIVT LANDBRUK

På gården drives det fortsatt med aktivt landbruk med produksjon av skotsk høylandsfe, svin og korn.

I sommerhalvåret produserer det allsidige paret urter i drivhuset, hvor de også dyrker tomater og andre grønnsaker.

På gården tilbys gjestene gode opplevelser i unike omgivelser. Fra å være en konferansegård med fasiliteter for møter og selskaper, har vinnerne de senere årene utvidet konseptet med overnattingsfasiliteter, mikrobryggeri, kjøttproduksjon og nå planlegges foredlingsanlegg for eget kjøtt.

Tirsdag ble Olstad og Opsahl overrakt prisen, som består av 50.000 kroner og heder og ære, i forbindelse med kommunestyremøtet i Nannestad. Kringler Gjestegård går som fylkesvinner videre til en landsfinale hvor premien er hele 250.000 kroner.

– Det er veldig hyggelig å motta BU-prisen igjen, og at vi blir lagt merke til hos Innovasjon Norge, som vi også har mye å takke for. Vi har vært med på mange forskjellige programmer de kjører, og har fått økonomisk støtte til mange prosjekter. Da vi fikk prisen i 2003 tenkte jeg at dette var deilig. Nå er vi ferdige. Men det var da det begynte for alvor, og siden har det skjedd veldig mye, sier Olstad.

Hans Thue, ordfører i Nannestad, er svært fornøyd med at en Nannestad-bedrift får BU-prisen.

– Kringler Gjestegård er et fantastisk sted som vi er glade for å ha i bygda, og som vi er stolte over å ha. Dette var moro, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Først brygget de på en idé. Nå brygger de øl

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.