Mannen er dømt for brudd på straffelovens §195 – seksuell omgang med barn under 14 år og for seksuelle handlinger uten samtykke.

Jenta som han er dømt for å ha forgrepet seg på, var bare 12 år gammel første gang. I domsslutningen har retten lagt vekt på at dette skjedde gjentatte ganger over en periode på trekvart år i perioden 2011 til 2012.

Mannen nektet seg skyldig, men retten mente at det var bevist utover enhver at tiltalte har forhold seg som beskrevet i tiltalebeslutningen. «Han har opptrådt forsettlig, og domfelles i samsvar med tiltalebeslutningen» heter det blant annet i dommen.

50-åringen ble også fradømt for all tid retten til å ha vaktmesterstilling som innebærer kontakt med barn og unge, og han må også betale oppreisningserstatning til fornærmede med 200.000 koner.

– Min klient anket på stedet. Han mener seg uskyldig dømt, sier mannens forsvarer, advokat Jørund Lægland.

LES OGSÅ: Unge jenter utsatt for seksuelle tilnærmelser

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.