Russeteamet fra musikklinja ved Lillestrøm vgs. kalte de Rask2018.

– Det startet som en spøk. Vi sa at skal vi ikke bare ta sparkesykler, hete noe teit og på en måte gjøre litt narr av russefeiringa, men så fant vi at dette var jo ganske greit allikevel, sier Ida Henriette Bergersen.

Hun sier de synes det tar litt av når man skal bruke så mye penger til biler og busser som mange gjør, og som man skal bruke i én måned.

– Og så er det jo mer miljøvennlig. Det er mer fornuftige ting å bruke penger til. Vi betalte 800 kroner for en sykkel, sier Bergersen.

Hun mener også at de som for eksempel har buss føler et press for å måtte feste hele tida.

– De fleste synes det er ganske gøy at vi bare tuller litt med russefeiringa, og ikke tar det så veldig seriøst, men andre synes nok det er litt teit og rart, sier Bergersen.

LES OGSÅ: Tut og kjør og tre fluer i en smekk

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.