– Vi har hatt tørke i en lang periode. Det betyr at folk vanner mer enn vanlig og vi har mindre vann enn normalt. Det gir oss utfordringer med vannforsyningen, sier Per Even Johansen, enhetsleder i Ullensaker kommune.

Ullensaker og Nannestad har i dag felles vannbehandlingsanlegg. Kommunene går nå sammen om å få innbyggerne til å redusere vannforbruket. Situasjonen er nå alvorlig.

-Helt nødvendig

– Det å innføre totalforbud mot vanning er helt nødvendig. Vi oppfordrer alle til å spare på vannet og har tro på at våre innbyggere vil redusere vannforbruket sitt, sier Leiv Ommund Knutson, enhetsleder i Nannestad kommune.

Forbudet innføres umiddelbart og gjelder til ny informasjon blir gitt til innbyggerne i de to kommunene.

Det er også fortsatt vanningsforbud i Eidsvoll, mens i Hurdal er det vanningsrestriksjoner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.