– Den store befolkningsveksten vi opplever har ført til at vårt vannverk ikke har kapasitet til å produsere nok vann. Vi har derfor innført hagevanningsrestriksjoner som gjelder hele året. Vi ber alle våre innbyggere om å overholde hagevanningsrestriksjonene, melder de.

Kommunen sier rett ut at vanning av plener bør unngås.

– Hagevanning tillates kun fra kanne eller håndholdt slange med påmontert spredemunnstykke, på kveldstid i perioden fra kl. 18.00 til kl. 22.00. Bruk av spredere og perforerte slanger er ikke tillat. Utenom de tillatte vanningsøktene skal hageslanger ligge oppkveilet og frakoblet vannkran. Utenom de oppgitte tider, må vi ha nok vann til å fylle opp våre høydebasseng. Vi oppfordrer alle abonnenter til å overholde disse restriksjonene.

Vannverket vil overvåke at restriksjonene ikke brytes, heter det.

Kommunen bygger nytt vannanlegg ved Hurdalsjsøen i Eidsvoll. Det får en kapasitet på levering til 80.000–100.000 mennesker. Antatt ferdigstillelse for det nye vannbehandlingsanlegget er våren 2018.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.