– Dagens miljøtilstand i Hersjøen er ustabil, og det har tidligere vært algeoppblomstringer i sjøen. Men tilførslene av næringsstoffer er betydelig redusert, og over tid forventes innsjøens tilstand gradvis å bli god igjen, sier Helge B. Pedersen, daglig leder Vannområdet Hurdalsvassdraget/Vorma

Vannkvaliteten tilfredsstiller ikke minimumskravene som er satt i godkjent vannforvaltningsplan etter vannforskriften.

– Ullensaker kommune og det interkommunale samarbeidsorganet Vannområdet Hurdalsvassdraget/Vorma har siden 2012 sett nærmere på innsjøen. Ulike påvirkningskilder er registret og miljøtilstanden er målt. Det siste året er det også utført en kartlegging for å se hva som er naturlige verdier for denne innsjøen, og hvilken miljøtilstand sjøen har hatt de 200 siste årene. For å få en totaloversikt over historiske miljøtilstander over tid og anbefalinger om videre oppfølging, ble Norges miljø- og biovitenskapelige universitet engasjert til å foreta en sedimentundersøkelse av innsjøen, sier Pedersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.