Det rufsete været og den store nedbørsmengden som har preget området den siste tiden har ført til at det er sendt ut gult farevarsel fra NVE.

Det gule farevarslet gjelder for Mjøsa, og det ventes at vannstanden vil stige ytterligere.

– Mye nedbør og intens snøsmelting forrige uke og fortsatt nedbør denne uken har gitt stigende vannstand i Mjøsa. Vannstanden i Mjøsa er fredag morgen 123.63 moh. Det kom en del nedbør i området natt til torsdag og torsdag morgen, men det er kommet lite nedbør etter det. Det fører til at vannstanden fortsatt ventes å øke selv om det ikke er ventet store nedbørmengder de neste dagene, skriver NVE på sine nettsider.

Konsekvensene for økningen av vannstanden er oversvømmelse av utsatte steder rundt Mjøsa. Det rådes å flytte biler og løse gjenstander fra disse områdene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.