Ni av kubbene og kartongene som ble trukket ut i Returkartonglotteriet 2017 kom fra Akershus. Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997 og det er Grønt Punkt Norge som står bak. Årlig deler de ut 124 premier på til sammen 1,6 millioner kroner. Trekningene skjer på 86 forskjellige steder over hele landet.

– Hvert kvartal trekker vi 30 vinnere som får 10.000 kroner hver, og én som får 100.000, sier administrerende direktør Jaana Røine.

Familie fra Eidsvoll

En kvinne fra Årnes og en kvinne fra Asker ble trukket ut i årets første kvartal. Så vant en mann fra Årnes og en kvinne fra Bærum, før tredje runde der en familie på Eidsvoll, en bærumskvinne og en mann fra Skedsmokorset 10.000 kroner hver. I siste kvartal ble en mann fra Asker og en familie i Sørum ble trukket ut like før jul.

Røine understreker at lotteriets største vinner er miljøet. Materialene i en drikkekartong kan nemlig gjenvinnes opptil sju ganger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.