Kampen for lavere fart og tryggere veg har foregått i Maura-grenda i en årrekke. Først av flere naboer, og de siste månedene av Tone Slettmoen Alme. Nå har det først til resultater. Fra skolestart til høsten slipper barna å vente på bussen i 80-sone.

– Ja, det har blitt 60-sone i hele Slettmovegen nå. Samtidig er det også blitt forkjørsveg med vikeplikter. Dette er noe som flere av våre naboer har prøvd å få til for 20–25 år siden, den gangen de hadde små barn. Da var svaret at det var for lite trafikk til at de kunne gjøre noe med fartsgrensen. Trafikkbildet har endret seg svært mye det siste tiåret, og jeg er glad for at det er noen som tror på og skjønner at denne vegen kan være trafikkfarlig for små trafikanter, sier Slettmoen Alme.

Takker kommunen

Slettmovegen ligger rett i nærheten av E16, og mammaen forteller om stor trafikkbelastning. Nå retter hun en takk til Nannestad kommune.

– Det er kommunen som står i bresjen for dette, så vi er fornøyde med at de endelig har hørt på oss. Jeg tror også press fra Maura skole har hjulpet, sier Slettmoen Alme. De nye fartsgrenseskiltene ble satt opp på strekningen i midten av juni.

– Vi er fornøyde og håper trafikantene nå overholder den nye farten, sier Slettmoen Alme.

Hun har fortsatt én drøm til for strekningen.

– Vi lever i håpet om en bedre bussholdeplass en gang snart. Kan ikke skjønne at det kan koste all verden, sier hun.

FAU-leder Christian Bendz ved Maura skole har tatt initiativ til at farten skal settes ned på strekningen.

Vil ha lavere fart

FAU-leder Christian Bendz ved Maura skole har tatt initiativ til at farten skal settes ned på strekningen.

– Det er bra at hastigheten settes ned. Jeg synes fortsatt 60 km/t er høyt langs en farlig skoleveg, uten gang- og sykkelveg. FAU har kommet med innspill om dette siden 2014. Det er bra at det skjer noe. Vi kommer uansett til fortsatt å ha fokus på trygge skoleveger og fronte trykk på at hastighet fortsatt går ned, og at kommune og fylke fortsatt bygger gang- og sykkelveger. Alle myke trafikanter skal føle seg trygge på vegene, sier han.

Fikk lavere fart

I september 2016 skrev EUB om Tone Slettmoen Alme og familien første gang.

Mammaen kjempet for flere trafikksikkerhetstiltak, deriblant lavere fart, på skolevegen Slettmovegen i Maura.

Nå har kampen ført fram.

80-sone er byttet ut med 60-sone, og det er nå forkjørsveg på strekningen.

Fra barnas bussholdeplass og til skolen er det for øvrig 4,2 kilometer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.