Vegar gir ikke et vellykket prosjekt på båten, selv om det er en god del arbeid med å få lørdagskabalen til å gå opp. 15. september er den første kulturkafeen i høst med barneforestillingen om Bukkene Bruse, og han gir seg ikke før like oppunder jul – 15. desember. Da er det julejazz med Eidsvoll storband.

MADS BERG

Vegars idé om å synge fra Mads Bergs skolesangbok, viste seg raskt å bli en suksess. Denne gjentas for 10. gang i høst.

– Vi har et trofast publikum som liker å synge. Derfor har vi satt oss som mål å synge oss igjen hele boka. Det begynner å bli litt mer vrient nå, fordi det er mange sanger som er til dels ukjente og ikke sunget av så mange før. Det er jo sånn at enkelte sanger er mer kjent enn andre, sier han.

Vegar er utdannet klokkenist, noe som mange nyter godt av. 22. september flytter han hele kulturkafeen utendørs til plassen utenfor biblioteket.

– Da blir det både klokkespillkonsert og høstmarked, forteller han.

BREDDE

Kulturkafeene spenner vidt. Bredden blir ivaretatt ved å hylle jubilantene Aasmund Olavsson Vinje, som ville fylt 200 år i år, og Vidar Sandbeck, som ville rundet 100. Men også amerikaneren Frank Sinatra, tyske Bach og Bæljtrøkken fra Eidsvoll er med i høstens program.

– Biblioteket byr på litterære programmer, mens kulturskolen presenterer framtidas musikere. Vi har også en klaverkonsert i Panorama på høstens program. Det pianist Grzegorz Niemczuk, som har gjestet Eidsvoll flere ganger tidligere, som tar oss med på en musikalsk reise fra Polen til Norge, forteller Vegar.

I november blir det svingende toner fra Feiring når Feiring jubel og vassarv byr på både blå toner og jazzrytmer.

GODE MEDSPILLERE

– Uten gode medspillere hadde jeg ikke klart dette alene. De tar ansvaret når jeg ikke er der, de stiller opp og selger billetter og gjør andre nødvendige ting, sier Vegar, som er meget takknemlig hvis folk gir en gave til Thor Solbergs minnefond.

– Det bidrar til at vi kan drive kulturkafeen videre, sier Vegar Sandholt.

LES OGSÅ: Kultur i Sundet

Fakta

15. september starter Kulturkafé Henrik opp høstsesongen.

Det er sjuende sesongen med kulturarrangementer hver lørdag fram mot jul.

Bak står klokkenist Vegar Sandholt.

Han syr, helt frivillig og ubetalt, sammen en rikholdig meny for et stor publikum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.