Det blir både malerkurs, hvor man kan lær å male maleri fra grunnen av. Lærer på Preståsen skole er Christoffer Fjeldstad.

Også for dem som ønsker å lære å svømme er det muligheter på Volla skole med Norges Svømmeskole. På Stall Eikeberg i Gjerdrum tilbys det rideaktiviteter og i Black Box i Nannestad kommunehus blir det dramakurs med teater og improvisasjon, dans, øvelser og lek.

På Bjerke stadion blir det Tines fotballskole og aktivitetsdager.

Nannestad husflidslag inviterer elever i 4. – 8. trinn til sommerskole på Heimskringla. Noen av aktivitetene du får prøve er vev, tegning og nålfilting.

Nannestad bibliotek har åpent i hele sommer. Der kan man delta på Sommerles, spille PlayStation, være på internett eller bare slappe av med en god bok.

Nannestad Turlag arrangerer også i år friluftsskole for barn fra 4. til 7. trinn. Gjennomgangstema for friluftsskolen er allemannsretten.

Gruvelia Sykkelklubb inviterer til sykkelglede ved Eltonåsen skole og benytter terrengparken, skoleområdet og stinettet i skogen innenfor skolen. Ytterligere opplysninger er lagt ut på Nannestad kommunes hjemmeside.