Hurdal Husflidslag, med julemarkedskomiteen i spissen, har dratt i gang prosjekt «Grønne sokker». Det er om å gjøre å strikke så mange par sokker som mulig fram til julemessa siste helgen i november.

SKAL VARME KALDE FØTTER

I år feirer Hurdal husflidslag at det har eksistert i 30 år.

– Det må vi jo markere, og vi har valgt å strikke grønne sokker som skal gis bort til Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen. De igjen skal gi de sokkene videre til mennesker som trenger dem for å bli varme på føttene, forteller Jane Asprusten, som sammen med fem andre utgjør julemarkedskomiteen.

Det er ikke mer enn en snau måned siden strikkepinnene satte seg i rask bevegelse, men allerede nå er 40 par sokker, i forskjellige grønntoner, ferdige.

GRATIS GARN på auto’n

Husflidslaget har strikkekafé en gang i uka – annenhver gang på Brustadtunet og på Auto’n.

– Den er åpen for alle, og hvis du vil strikke sokker, er det gratis garn å få på Auto’n som husflidslaget betaler for, forteller Asprusten.

De 40 ferdige sokkeparene er hengt opp til allmenn beskuelse i Auto’n. De er tykke, tynne, store, små – men felles for dem er at de alle er at de er grønne i hovedfargen.

GRØNN BYGD – GRØNT SKIFTE

– Hvorfor grønne? Varmer grønt mer enn rødt?

– Nei, det vil jeg ikke tro. Fargen er fordi de kommer fra Hurdal, den grønne bygda. De symboliserer også at vi er midt i et grønt skifte, og at det er greit å starte med beina, smiler Asprusten.

Et av sokkeparene er et eksempel på det grønne og kortreiste. De er strikket av alpakkagarn fra Sørflaen i Hurdal - og mer lokalt er det vel ikke mulig å bli.

På under en måned har flittige hender produsert 40 par sokker. Fortsetter det i samme tempo, vil resultatet bli over 300 par. – Det hadde jo vært fint, det, men jeg tror nok ikke det blir så mange. Folk har vel annet å finne på enn å strikke ullsokker på sommerstid, men vi er glade for hvert par vi kan gi bort til folk som trenger det, sier Asprusten.

LES OGSÅ: Strikket underlag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.