Dermed ble det full stopp i arbeidene med den nye banen, som egentlig skulle åpnet i august. Leverandøren har allerede tatt på seg ansvaret, og det er bestilt nye varmematter og nytt gress. Det ligger an til at den nye, moderne kunstgressbanen kan åpne i oktober.

– INGEN KRISE

Nestleder Christian Rudi Andersen i Borgen IL sier at Borgen IL har en tett og god dialog med leverandøren av kunstgresset, og at sluttresultatet blir veldig bra.

– Det er viktig for meg å si at banen blir hundre prosent fin når den er klar i oktober. Men vi blir litt forsinket på grunn av denne hendelsen, sier Andersen.

Han legger ikke skjul på at det er kjedelig.

– Det er klart det ikke var spesielt gøy å oppdage at det var problemer. Vi bruker mye penger på denne banen, og medlemmene våre har jobbet dugnad og ventet tålmodig siden før sommerferien. Nå håper vi alt skal være klart i oktober, sier Andersen.

LES OGSÅ: Kløfta IL får kunstgress-pris

VARMEMATTER

For å varme opp kunsgressbanen brukes varmematter som ligger under selve banedekket. Det var da håndverkerne skulle montere dekket at feilen skjedde. For å få på plass markeringene på banen, de hvite stripene som markerer blant annet midtlinja og 16-meteren, skjæres det spor i matta som det legges hvite striper ned i. Håndverkerne har skåret for dypt, og kappet varmemattene tvers av.

– Vi må ta bytte de ødelagte varemamttene, og vi må legge et nytt banedekke. Når vi har gjort dette, vil banen ha den aller beste kvaliteten, sier Christian Rudi Andersen.

– VELIDG KJEDELIG

Ullensaker idrettsråd ser på episoden som veldig kjedelig, og noe som ikke skal skje.

– Det liger enormt mange dugnadstimer i prosjektet, og Borgen IL betaler mye selv. Og så gjør de denne feilen. Det er første gang jeg har hørt at fagfolk har kappet varmekablene tvers av, det er veldig synd, sier Jan Ivar Engebretsen.

– Det viste seg også at oppmerkinga på banen var skeiv. De som har utført dette arbeidet har ikke visst hva de gjorde, sier Engebretsen.

TAR HELE REGNINGA

Unisport, leverandøren av kunstgresset på Borgen, tar hele regninga for å legge nytt dekke. Firmaet legger seg flate etter tabben som har forsinket kunstgressprosjektet på Borgen med to måneder. 

– Vi løser dette enkelt og greit ved å gjøre jobben på nytt. Det er selvsagt ikke ideelt med forsinkelser, men vi løser saken, sier Per Ulseth, leder for totalprosjekter i Unisport. 

– Vi er ikke forenøyde med jobben som er gjort på Borgen. En totalvurdering er at fagfolkene som ble satt på jobben ikke har gjort godt nok arbeid. Vi er ikke fornøyde med den fagmessige utførelsen, sier han. 

Det er bestilt nytt gress, og arbeidene med å bytte underlaget starter denne helga. 

– Jeg regner med at vi bruker en drøy uke på jobben, forutsatt at været holder seg bra. Vi kan nemlig ikke legge kunstgress hvis det regner, sier Per Ulseth. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.