Meteorologen varsler vanskelige kjøreforhold. – Vær forsiktige i trafikken. Det kan vøre glatt rundt neste sving, sier Kristian Gislefoss.

Han er vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt. Vinteren er for alvor i anmarsj.

– Det vil komme snø tirsdag morgen og formiddag. Men i lavlandet blir ikke det mer enn et par-tre centimeter. Dette vil gi seg ved lunsjtider. Da blir det opphold og muligheter for sol utover ettermiddagen, sier Gislefoss.

Han sier onsdagen ser svært fint ut – med sol og et par plussgrader midt på dagen.

– Torsdag, fredag og lørdag er det tendenser til nedbør. Nedbørsformen er litt usikker i øyeblikket. Det kan fort bli en blanding av snø og regn. Det vil nok bli lokale forskjeller, sier Gislefoss.

– Hva er ditt råd til lokale bilister?

– Kjør etter forholdene og ta det med ro. Det kan være glatt rundt neste sving. Med lokale forskjeller kan det også bli mer utfordrende. Med frost om nettene vil også veibanen kunne fryse, sier Gislefoss og legger til at nedbøren gjerne utelukkende kan komme som snø over 300–500 meter.

– Det betyr at det kan komme 10–15 centimeter i høyden, sier Gislefoss.

Det er i så fall gode nyheter for alle lokale skientusiaster.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.