Bane Nor har sendt ut forvarsel om konkurransen for utbygging av dobbeltspor på strekningen Venjar-Eidsvoll.

– Kontrakten omfatter fire kilometer med nytt spor parallelt med eksisterende spor, flere konstruksjoner, en løsmassetunnel på omtrent t 400 meter og tilpassinger ved Eidsvoll stasjon, skriver Bane Nor.

Kvalifiserte leverandører blir invitert videre i februar, og innstillingen på hvem som får oppdraget, skal foreligge i september/oktober 2018.

– Prosjektet er i rute og etter intensiv planlegging er vi selvsagt spente på responsen fra markedet. Dette er en strekning hvor ny infrastruktur skal bygges tett på eksisterende mens togtrafikken skal gå som normalt. Her er det både utfordringer og spennende muligheter, sier prosjektsjef for Venjar-Langset, Rønnaug I. Resset.

Dobbeltsporet skal tas i bruk høsten 2022.

Konkurransen for strekningen Eidsvoll-Langset med Norges lengste jernbanebru, Minnevika bru, kunngjøres til våren. Denne strekningen skal være ferdig høsten 2023.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.