Eidsvoll kommune opplyser at det er påvist lave verdier av E. coli ved noen prøvepunkter i vannledningsnettet.

– Eidsvoll kommune tar forholdsregler og anmoder abonnenter om å koke vannet fram til ny melding sendes ut. Vann som skal drikkes eller benyttes til matlaging anbefales kokt (kokepåbud), men ellers kan vannet brukes som normalt, skriver kommunen i en melding fredag formiddag. Kokevarslet gjaldt ikke abonnenter med vann fra Damtjern (Feiring).

Kommuneoverlege i Eidsvoll kommune, Carl Magnus Jensen, beskriver e.coli-nivåene som så lave at Folkehelseinstituttet anbefaler å undersøke, ikke å sette inn tiltak. Det skriver Dagbladet.

– Men vi har valgt å innføre kokevarsel, fordi funnet ble gjort i et høydebasseng, og både kommunen og befolkningen som informeres vil kunne trekke paralleller til Askøy, sier Jensen til avisa.

Han forteller videre at det er veldig lavt sykdomspotensial med å omgås E. coli-bakterier.

– Det gjør vi nærmest daglig. I den sammenhengen som bakterien er påvist, er det mest å regne som et indikatorfunn. Når man finner e.coli må man spørre seg om vannet er smittet med andre ting, for eksempel avføring fra dyr eller døde dyr, sier kommuneoverlegen til Dagbladets nettsider.

Eidsvoll kommune følger opp saken i tråd med interne rutiner. Mattilsynet er varslet. Kommunen vil gjennom helgen ta prøver fra flere steder.

– Hver sjette time skal vi ta nye prøver, og det tar minst ett døgn å få et sikkert svar, sier Jensen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.