I et nybygg på en seks mål stor tomt på Minnesund ligger to bedrifter som omsetter for over 30 millioner kroner. Maskinentreprenørfirmaet Brødrene Nordahl AS har gjennom flere år klart å skape en millionsuksess.
- Totalt har vi investert for 8-9 millioner kroner for tomta og bygget her. Bygningsmassen sto ferdig rett før jul, er på 900 kvadratmeter og inneholder også en storbilvaskehall. Den kan også fint brukes til ordinær bilvask, sier Anders Nordahl til EUB.
Han er daglig leder og største aksjonær i Brødrene Nordahl, som er ett av de firmaene som holder til i det nyoppførte bygget i Minne Industriområde 36. Det andre er Flatmo Inneklima.
Brødrene Nordahl AS er godt kjent som lokalt maskinentreprenørfirma. De har opp gjennom årene satt sitt fotavtrykk på mye av anleggsarbeid utført på Øvre Romerike. Godt synlige prosjekter utført de siste par årene er grunnarbeider for AMFI Eidsvoll, Coop trelastlager på Jessheim, Bønsmoen barnehage, kunstgressbane på Langset og nybygg for Oslo Caravan på Kløfta.

Feiring og Minnesund

- Firmaet ble startet opp i Feiring, og har i alle år hatt sin base der. Resultatene har stort sett fulgt konjunkturene opp gjennom årene, og i sum må det vel sies å ha gått bra. Det har allikevel i alle år vært et behov for verksted og lager. Dette er en stor investering, som vi nå endelig har fått realisert, sier Anders Nordahl, barnebarnet til den ene av de to brødrene som startet bedriftssatsingen.
- I bygget har dere også en storbilvaskehall?
- Ja, den var ferdig 22. desember, og har allerede hatt godt besøk. Det er selvvask, og er nok et etterlengtet tilbud til næringsdrivende og lastebileiere. Så vidt jeg har funnet ut finnes det i dag ikke innendørs storbilvask mellom Hamar og Jessheim.
I forbindelse med nybyggingen er eiendomsselskapet Brødrene Nordahl Eiendom opprettet. Det tar seg av driften av storbilvaskehallen og utleie av bygningsmassen.

Åtte ansatte i dag

- Vi er svært godt fornøyde med beliggenheten her. I løpet av et par små minutter er vi rett ute på E6. Det passer fint med tanke på at vi har oppdrag over store deler av østlandsområdet, sier Anders Nordahl. Bedriften har åtte ansatte i dag, og omsatte for cirka 20 millioner kroner i fjor. I 2014 som må sies å være et veldig bra år, bikket den 27 millioner.
Utenfor nybygget på Minnesund er pappa Frank i full sving med å rydde plassen for snø. Han er 72 år, men er fortsatt svært aktiv i bedriften.
- Det er klart mye, spesielt innen det maskinmessige, har endret seg siden starten. Så lenge helsa holder vil jeg bidra.
LES OGSÅ: Bygger fortau og bedre veglys på to strekninger

Fakta om Brødrene Nordahl AS

Maskinentreprenørfirmaet Brødrene Nordahl AS er en familiebedrift som ble startet tidlig på 1950-tallet av brødrene Leif og Olaf Nordahl. Bedriften er kanskje den eldste entreprenørbedriften i Eidsvoll, og har hatt kontinuerlig drift siden oppstart.
Holder til i Feiring og på Minnesund. Har åtte fast ansatte og fast samarbeid med Øyvind Solheim AS fra Espa.
Har investert 8-9 millioner kroner i et nybygg på Minne Industriområde 36. I bygget holder Flatmo Inneklima og Brødrene Nordahl til. I tillegg er det en storbilvaskehall der. Norconsult Fältgeoteknikk AS leier også lokale på eiendommen.
Firmaet arbeider hovedsakelig med grunnarbeider for veg, jernbane, næringstomter, industritomter, grøfter, sprenging, massetransport og kommunaltekniske oppgaver.
Arbeidsfeltet er hele Øvre Romerike, samt sørlige deler av Oppland og Hedmark.
Brødrene Nordahl AS har i dag høyeste mulige sentrale godkjenning innenfor sitt arbeidsområde.
LES OGSÅ: Lokalt firma har fått anbud til 5,4 millioner kroner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.