I forrige uke ble det klart at Euronics på Råholt avvikler. Opphørssalget har startet. Noen hundre meter unna har Råholt Bilutstyr AS – bedre kjent som BilXtra – kastet inn håndkleet. Butikken har allerede stengt dørene. På andre siden av Trondheimsvegen måtte Brasseri Råh ta en timeout for å stake ut kursen videre. Der velger eieren imidlertid å satse videre med små justeringer av dagens konsept.

Råholt har et voldsomt potensial, og det er ingen grunn til å frykte for stedets framtid som et handelssentrum. Men det er ikke enkelt å drive butikk i dag. Konkurransen er stor. Stor mellom kjedene, stor mellom de uavhengig butikkene og stor mellom de ulike sentraene. Og ikke minst: konkurransen fra netthandel blir stadig tøffere for mange «fysiske» butikker.

Etableringen av Amfi Eidsvoll var en kraftig oppgradering av forbrukernes valgmuligheter på Råholt. Og selv om vi ønsker kjøpesenteret alt godt, håper vi at aktørene på utsiden også vil henge med i veksten i sørbygda. Skal Råholt utvikle seg til noe mer enn «en trafikkert vei med et kjøpesenter i veikanten», må vi også få en utvikling på utsiden av Amfi. Det er mye som tyder på at dette vil komme.

Dessverre kommer det nok for sent for noen av dagens aktører.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.