Statens vegvesen har undersøkt norske bileieres verkstedvaner, og det viser seg at 60 prosent ikke er i stand til å se hvilke som er godkjente eller ei.

– Funnene er ikke overraskende, men like fullt skremmende. På ulovlige verksteder vet du ingenting om hvilken kompetanse eller hvilket utstyr de har. Konsekvensene kan i verste fall bli at du kjører rundt i en trafikkfarlig bil, sier Jon Molnes i Statens vegvesen.

I spørreundersøkelsen svarer også nærmere én av fire at det er greit å reparere bilen svart i deres omgangskrets.

– Jeg tror ikke folk nødvendigvis vet helt hva det er de er med på å støtte når de gjør dette. De er med på å støtte kriminelle. Ikke-godkjent verksteddrift er gjerne knyttet til flere ulovlige forhold, som skatteunndragelser og utnyttelse av dem som jobber der. I tillegg går det selvfølgelig utover de godkjente verkstedene som driver seriøst, sier Molnes.

Han sier at dette trolig gjøres fordi det er billigere, men påpeker at man da ikke har noen klagemulighet – noe som kan bli langt fra billig. – Om jobben er utført dårlig, risikerer du å måtte betale dobbelt. (NTB)

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.