Minnesund vel savner et større forsamlingslokale til møter og private tilstelninger. Nå har de kastet sine øyne på den gamle Esso-stasjonen på Langset.

ØNSKER LEIE I 40 ÅR

Bensinstasjonen eies av Eidsvoll kommune, men har vært utleid til fellesprosjektet i forbindelse med utbyggingen langs Mjøsa.

Leieforholdet er nå opphørt, og stasjonen var tenkt revet, men det vil velforeningen forhindre.

– Vi ønsker at bygningen blir stående, og at vi får leie den for en symbolsk sum de neste 40 årene, sier Kjell Sandholt som er kasserer i velforeningen.

SØKE STØTTE TIL OPPUSSING

– Oppussing og en del omgjøring av lokalene, slik at de passer og blir godkjent til kulturhus/forsamlingslokaler, vil koste et sted mellom 1,5 og 2 millioner kroner, mener velforeningen.

– Dette beløpet vil vi søke om midler til fra Sparebankstiftelsen, Gjensidigestiftelsen og andre der det er mulig å få støtte. Vi har i tillegg fått tilbud om støtte fra enkelte privatpersoner på Minnesund, opplyser Kjell Sandholt.

DUGNADER

– Det er stor vilje til å jobbe dugnad for å få dette til. Hvis vi får leie, vil velforeningen opprette en prosjektgruppe med representanter fra flere lag og foreninger som skal planlegge den videre prosessen. Minnesund vel skal opprette en egen konto på kulturhuset/forsamlingshuset og føre et eget regnskap, opplyser Sandholt.

KOMMUNALT BIDRAG

Velforeningen viser til at da Langset kommunehus ble solgt for én million kroner i 2004, skulle beløpet settes av til framtidig forsamlingshus.

– Vi vil ikke kunne få inn nok inntekter til å dekke driftsutgiftene, men håper at kommunen kan tilbakebetale et årlig beløp på 50.000 kroner av «kommune-husmidlene» som et bidrag til driften, påpeker foreningen.

– Går leien i orden, slipper kommune kostnadene med å rive bygningen. Noen av disse midlene kan kanskje brukes til oppussing av lokalet, antyder velforeningen.

VEGKROA FOR DYR

Også den tidligere vegkroa på Minnesund, som eies av vegvesenet, står tom.

– Den er jo pusset opp, men vi mener driftskostnadene der vil bli altfor store for oss, sier Kjell Sandholt.

FAKTA

Etablert: 1961

Eiere: Esso 1961-2003, Eidsvoll kommune 2003-

Nåværende bygg: Oppført i tre etapper på 1970-tallet.

Drivere: Halvor Hoel 1961-1998, Finn Hoel 1998–2003.

Siste leietaker: Fellesprosjektet under byggingen av E6 og jernbane langs Mjøsa.

Planer for velhus: 130 kvadratmeter med sal, lager, doer og kjøkken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.