I over 20 år har de trent på Forsvarets bane på Gardermoen flystasjon, noe som har hevet klubbens nivå og prestasjoner til et nivå i europeisk toppsjikt. Petter Bratli regnes i dag som en av verdens fem beste skyttere og ble Europamester i sommer. I løpet av de nærmeste dagene blir dette området jevnet med jorda for å gi plass til ny hovedflyplass.

– Vi har hele tiden vært klar over at området som pistolskytebanen ligger på skal jevnes med jorda for å gi plass til hovedflyplassen. Vi ble imidlertid fortalt at banen ikke skulle fjernes før neste år på disse tider. Først for en uke siden fikk vi beskjeden om at vi i framtiden står uten treningsmuligheter, sier den andre GFS-skytteren helt i toppen, Gunnar Schjeldrup til lokalavisen 1. september 1993.

De gode treningsmulighetene på flystasjonen gjennom årenes løp har gjort klubben til en av de desidert beste i landet. Nylig fikk Norge sin første seier i Europamesterskapet i pistolskyting. Vinneren var Petter Bratli fra Gardermoen Flystasjons skyteklubb.

– Klubben har i dag vel 130 medlemmer. Hvis vi ikke finner egnede steder til å trene på, er jeg redd vi bare kan legge inn årene, sier Schjeldrup.

– Vi hadde håpet at Ullensaker kommune kanskje kunne være behjelpelig med å skaffe oss et sted å trene i framtida.

I går kveld holdt klubben dugnad for å rive ned skytebanen på flystasjonen. I håp om å skaffe et egnet sted å sette det opp igjen på, lagres utstyret nå på en låve.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.