• PRAT: Deltakerne hadde mye å snakke om, og trolig var traktorer, og helst gamle traktorer, hovedtemaet. Fra v: Øyvind Myhrer, Terje Emilsen og Olav Slåttsveen. Foto: Bosse Tangen

I år valgte de å møtes i Stensgård, hvor Gudmund Svendby stilte de nødvendig arealer til disposisjon. 25 traktorer var klargjort, ja både traktorer og ploger var av fin gammel årgang.

INTERNASJONALT

Det var deltakere fra Hurdal, Eidsvoll og Nannestad, men også to interesserte representanter fra en tysk veteranklubb var til stede. Det meste av dagen gikk med til pløying, og nærmere hundre tilskuere med stort og smått fulgte godt med. Det ble grillet pølser, ja til og med grillen var en omgjort traktor, muligens en 50 år gammel Volvo Terrier. Trond Ringen var en utmerket grillmester.

– Kaffen ble kokt på bål, og den var sterk, forteller Bosse Tangen.

32 ÅR

Veteranklubben ble startet i Hurdal for 32 år siden for å ta vare på gammelt utstyr fra landbruket. De som tok initiativ til å starte klubben i 1985 var Anders Lundby, Frank Hoel Knai, Kjetil Fagerlund, Viggo Jansen og Oddbjørn Ruud. I dag har klubben 90 medlemmer, og dagens leder er Terje Emilsen.

Klubben har sine møter første onsdag i måneden og stedet er på Erikstellet i Hurdal.

AKTIV KLUBB

Klubbens medlemmer deltar også i stevner på forskjellige steder, Bygdedagen i Hurdal, skogdager, brukt- og antikkmesser o.l.

– Klubben vil gjerne ha flere medlemmer, og alle er velkommen. I landbruket er det mye å ta vare på og ungdommen er spesielt velkommen, sier leder Terje Emilsen.

LES OGSÅ: Med lidenskap for pensjonerte traktorer. Gir dem ungdommen tilbake

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.