Det er visesanger Ole Kristian Fredriksen og kulturformidler Hans Østeng som inviterer inn i en betydelig kunstners verden. Sandbeck var fra Østerdalen og yngst av fem søsken. Han viste tidlig gode evner, særlig innen musikk, men også i skriving og tegning. Da han i tidlige guttedager fikk tak i et munnspill, strømmet snart melodiene i rikt monn, og da han senere kom over ei fele, skjønte han og alle rundt ham at dette kunne det bli noe av. 20 år gammel var han en anerkjent fiolinist.

Men det er likevel som visekunstner han er best kjent, gjennomslaget var Pengegaloppen. Siden strømmet det på med viser i år etter år, og i dag står Vidar Sandbeck som en av de største visekunstnere gjennom tidene. Han skrev også romaner, og mange husker hans utallige barnetimer i radioen, der han lyrisk og underfundig sang og fortalte for barn i alle aldre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.