Han stortrives som Eidsvoll-ordfører, men John-Erik Vika (Sp) innrømmer at det også er krevende. Nå vurderer han hva han skal gjøre i fortsettelsen.

– Jeg skal tygge litt på det. Heldigvis har jeg sommeren på meg. I månedsskiftet august/september bør beslutningen være tatt, sier Vika til EUB. Ap har allerede valgt Hege Svendsen som sin ordførerkandidat ved neste års kommunevalg, mens Høyre har plukket ut Christoffer Nyborg. Vika innrømmer at flere – også andre partier – lurer på hva han bestemmer seg for.

– Jeg har ett år igjen av fireårsperioden. Når beslutningen tas må jeg tenke fem år fram i tid. Da er det naturlig at man går noen runder med seg selv, sier 54-åringen. Han har allerede hatt permisjon fra politijobben i tre år.

– Det er naturligvis en del av bildet. Politireformen er rullet godt ut, og blir jeg borte i fem år til, vil jeg miste mye av overgangen og komme godt på etterskudd. Nå skal jeg tenke meg godt om, smiler Vika.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.