Jevnaker og Lunner tilhører Oppland fylke, og skal i utgangspunktet bli en del av det som fra 2020 kalles Innlandet fylkeskommune. Det samme med Sør-Odal i Hedmark.

Men de tre kommunene har nå – av flere grunner – kommet fram til at de ønsker å bli en del av Viken og har startet prosessen med å søke seg fra Innlandet, i følge Akershus fylkeskommune.

Viken, som altså utgjøres av Akershus, Østfold og Buskerud, blir landets mest folkerike fylkeskommune med rundt 1,15 millioner innbyggere. Dersom de tre nabokommunene også innlemmes, blir det ytterligere 24.000 innbyggere.

HUSKER DU DENNE: Mange kan miste jobben med Viken

Fylkestingene i Akershus, Buskerud og Østfold fatter i disse dager likelydende vedtak om å delegere til fellesnemnda for Viken fylkeskommune om hvordan en stiller seg til de tre kommunenes ønske.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.