• VIL UTVIDE. Christian Bendz (H) ønsker at områdeplanen for Nannestad sentrum skal omfatte et større område enn det planforlaget legger opp til.

– Om formålet med områdereguleringen er å skape et tiltalende og framtidsrettet Nannestad sentrum mener vi man må vurdere å båndlegge større arealer enn hva forslaget som nå er ute til høring tilsier, og mener Nannestad kommune allerede i denne fasen må åpne for båndlegging av arealer som ligger på vestsiden av sentrum før ravinene, sier Christian Bendz, leder for Nannestad Høyre.

MER OGSÅ MOT ØST

I tillegg ber partiet kommunen om å se på muligheten for at arealene rundt Nannestad videregående skole skal utnyttes og ses på som en del av sentrumsplanen på østsida.

– Ettersom det foreligger et politisk flertall for å utrede mulighet for en ny svømmehall mener vi at alternative arealer må være en del av den aktuelle områdereguleringen, sier Bendz.

Partiet mener også man må planlegge bebyggelse med flere etasjer enn hva planforslaget signaliserer, det vil si maks fire etasjer.

– Vi ser for oss at seks etasjer er mer aktuelt, slik som også entreprenører signaliserer. Det estetiske med utsikt og historie kan ikke hindre en sunn sentrumsplan for framtidens borgere i Nannestad, sier Bendz.

LANGSIKTIG PERSPEKTIV

Partiet mener man må ha en områderegulering med langsiktig perspektiv for både innbyggere og næringsliv.

– Vi mener også man må legge til rette for en kjøpesenterløsning, for eksempel på tre etasjer, for at det skal være interessant for butikknæring å etablere seg i sentrum. Vi må ha et tilbud som både er attraktivt og framkommelig for innbyggerne og samtidig være levedyktig, sier Bendz.

Han påpeker at de ikke mener man skal ta opp konkurransen med Jessheim Storsenter.

– Imidlertid bør vi kunne få til noe i likhet med kjøpesentrene på Kløfta og Råholt, slik at Nannestad sentrum kan bli et alternativ for innbyggerne i bygda, sier Bendz.

ØNSKER ATTRAKTIVT SENTRUM

Bendz viser til at partiet er opptatt av at Nannestad sentrum skal bli et attraktivt sentrum, ikke bare for dem som bor der, planlegger å bo der eller som ønsker å satse på næring.

– Ikke minst ønsker vi at sentrum også skal være attraktivt for dem som bor utenfor sentrum, som i dag reiser til nabokommuner for å handle, sier Bendz.

I sitt innspill til sentrumsplanen mener også partiet at det ikke tas tilstrekkelig hensyn til kollektivtilbud.

– Målsettingen er å tilrettelegge for et bedre og mer attraktivt kollektivtilbud. Framlagt plan tar ikke tilstrekkelig hensyn til utvidelsesmuligheter for framtidens busstilbud, sier Bendz.

LES OGSÅ: - Det er spesielt å være ordfører i Nannestad akkurat nå. Det er en voldsom vekst

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.