Ordfører John-Erik Vika (Sp) bekreftet søknaden da han under siste kommunestyremøte svarte på et spørsmål fra Arne Körner Haugen (Frp).

– Eidsvoll har forholdsvis stor barnefattigdom, påpekte Haugen da han begrunnet sitt spørsmål.

– Den siste statistikken jeg har funnet, er på 9,5 prosent. Det vil si at 453 barn tilhører husholdninger der inntekten er lavere enn 60 prosent av medianinntekt.

– Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (BUFDIR) har en nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom på nesten 225,5 millioner kroner. Vil Eidsvoll kommune søke om tilskuddsmidler, spurte Haugen?

– Ja. Kommunen har meldt fra til BUFDIR at vi vil søke, svarte ordfører Vika.

– Rådmannen har nedsatt ei gruppe på tvers av virksomheter som skal utarbeide en fullstendig søknad. I tillegg vil tilskuddsordningen bli annonsert på kommunens nettsider for at private aktører, lag og foreninger, også kan søke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.