Under nominasjonsmøtet til Eidsvoll Arbeiderparti ble Hege Svendsen valgt til partiets ordførerkandidat for kommunevalget 2019.

–Akkurat nå føles det ganske uvirkelig. Jeg er både stolt, glad, spent og synes det er litt skummelt, sier Hege Svendsen.

Første kvinne

Hun hadde ikke forventet å bli partiets ordførerkandidat, blant mange sterke kandidater.

– Det er en stor og krevende oppgave, med mye ansvar. Men jeg har fått mye støtte fra både partiet, venner og familie. Det hjelper veldig på nervene.

Hun er tidenes første kvinne som står øverst på lista til Eidsvoll Arbeiderparti.

– Det var på tide. Det gjør meg stolt, men samtidig litt flau over at vi måtte skrive 2018 før det ble en kvinne, sier Svendsen.

Nå er målet å også bli den første kvinnen som kaprer ordførerklubba i grunnlovsbygda.

– Det henger alt for mange menn rundt oss på veggene i rådhuset. Nå er det på tide med en kvinne, sier hun.

Rask karriere

Hege Svendsens politiske karriere startet med en sinna-epost til ordføreren om Eidsvoll Verk skole som FAU-leder. Det resulterte i en kaffekopp med Einar Madsen, som overtalte henne til å bruke frustrasjonen som engasjement i politikken. Og slik ble det. I 2015 ble hun aktivt med - og er i dag både leder av Eidsvoll Ap og representant i kommunestyret.

– Det har gått fort, men har vært veldig gøy.

LES OGSÅ: På veg mot toppformen: Fra alvorlig sykdom til halvmaraton i Bergen

Hektisk valgkamp

Ved siden av å være lokal partileder, kommunestyrerepresentant og nå ordførerkandidat har Svendsen mange andre jern i ilden. Hun driver sitt eget selskap innenfor emballasje og jobber i Eidsvoll kommune som kvalitets koordinator. Hun driver også den frivillige organisasjon som heter Bli med! i Eidsvoll.

LES OGSÅ: Dugnad skal få sentrum til å blomstre - bokstavelig talt

– Med en intens valgkamp er det ingen tvil om at det blir veldig travelt. Men jeg må bare prioritere, og ta ut litt ferie fra jobben i selve valgkampen. Jeg gleder meg og er klar, sier Svendsen til EUB.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.